Tre moment av resan man bör förbereda väl

När man ska ge sig väg på semester finns det en hel del saker att tänka på. Det är mycket som ska stämma för att resan ska gå så smärtfritt som möjligt, och om man är ute i god tid kan man dessutom spara en hel del pengar och stress i den sista minuten.

Hyrbilen

När man ger sig iväg på semester blir det ofta med flyg. Det blir alltså då extra viktigt att hitta en bra hyrbil för att resan ska gå bra. Det är alltid bra att hålla utkik i god tid och spana efter erbjudanden och nedsänkta priser. Det här kan man göra hos bland annat Hyrbilguiden.se. Hyrbilguiden har ett namn som nästan förklarar sig själv – här kan man hitta rätt hyrbil med hjälp av en sökmotor som hittar och jämför olika firmor och deras priser.

Vill man hyra direkt på flygplatsen kan man helt enkelt ange vilken flygplats man kommer till. Andra sajter där man kan jämföra firmor och priser är exempelvis Biluthyrning24.se. Ett tips är att använda sig av flera av sådana här sidor för att verkligen säkerställa att man får de bästa priserna och erbjudandena.

Biljetterna

Precis som när man ska hyra bil är det även mycket fördelaktigt att vara ute i god tid med biljetterna. Det här gäller oavsett om du reser med tåg, buss, båt eller flyg. I vissa fall kan man chansa och köpa biljetter på stand by (särskilt förmånligt om man reser med flyg), men gör man det bör man vara mycket flexibel med avresedatumet och vara beredd på att få resa en annan dag än den man från början tänkt sig.

Att hitta bra flygbiljetter kan man också göra via designerade sajter, och även här bör man testa flera stycken för att få det bästa priset. Vissa jämförelsesajter kan skilja sig åt en del i att sökmotorerna ibland kan innefatta olika flygbolag.

Hotellet

Även det här momentets resultat är beroende på hur god framförhållning man har inför resan. Jämförelsesajter finns numera för ganska många olika saker, och hotell är också en av dom. Nästan oavsett vilken stad eller vilket land du besöker är det nästan garanterat att du kan jämföra boenden i området med en sådan sajt. På hotellsidor är det dessutom väldigt vanligt förekommande med rea och nedsänkta priser. Sök gärna bland flera sajter för att säkerställa att du inte missar något.

Vissa sidor kör även med erbjudanden så som ”boka 10 rum och få det 10:e på köpet”, något som kan vara bra att spana efter.

Sammanfattningsvis är dessa tre områden mycket viktiga att planera inför resan och att vara ute i god tid med. Använd jämförelsesajter för att hitta de bästa erbjudandena, som till exempel den här sidan som gäller för hyrbilar, eller de två som går att hitta under rubriken ”Hyrbilen” i denna text.