Teknikens framfart

Teknikens framfart är svårstoppad idag och det gäller att hänga med i svängarna när de nya teknikprylarna lanseras på marknaden. Ett bra sätt att hålla sig uppdaterad är att följa den nya tekniken är att börja prenumerera på en tekniktidning.

Det beror i stor utsträckning på vilken sorts teknik man är intresserad av. Dataintresserade kan välja PC för alla, PC Tidningen eller Dator. En tidning som håller hög kvalitet är “Ny teknik” som publicerar mycket trevliga artiklar om den senaste tekniken. Ett tips om man vill ta en prenumeration är att testa den tidning man är intresserad av via olika erbjudanden som finns att hitta, prova att leta efter rabattkod tidningskungen så går det att lätt att få bra priser för de flesta tidningar i Sverige.

Teknikintresse och ålder

Ibland sägs det, eller ganska ofta, att det äldre gardet som inte vuxit upp med mobiltelefoner, surfplattor och digitalboxar har haft en lite tuffare position än den yngre ungdomen som föddes med en Ipad i handen. Och vidare att dagens unga vuxna som vuxit upp med tekniken kommer snabbare att kunna anpassa sig för de nya förändringar som hela tiden sker.

Nyfikenhet över den nya tekniken har inte så mycket med ålder att göra egentligen, det har betydligt mer att göra med intresse och framförallt tid. Du som är ung eller kommer ihåg hur det var att vara ung/barn kan försöka tänka efter allt vad föräldrarna gör/gjorde, människor har helt enkelt inte tid med allt som erbjuds.

Är du 30 år gammal så har du absolut inte ”vuxit upp” med den nya tekniken utan den kom ”lite senare”. Människor glömmer snabbt, Google är inte gammalt, Facebook bara barnet, kommer man ihåg AOL och AltaVista så ”är man gammal” för en del, trots att de hade sin glansperiod på 90-talet. Internet fanns inte på 80-talet osv osv.

Vad inte många tänker på är att många av ”de äldre” jobbade med teknik i yngre dar, datorer på vissa arbetsplatser var inget konstigt på 80-90 talet, speciellt inom verkstadsindustrin. Det som spelar större roll är de sociala medierna roll och popularitet, även fast många som är i medelåldern och äldre är väldigt aktiva på sociala medier så har dagens yngre tagit till sig det i betydligt större grad.

Men det är ändå framförallt intresset som styr, även om tidsaspekten ofta en väldigt viktig och avgörande roll att spela. Nej, de som är unga vuxna idag kommer bli så otroligt ifrånkörda av dagen barn som verkligen vuxit upp med den nya tekniken J