Ta det lugnt, ta en liten semestertripp

Det finns flera vägar att gå för att välja vilket spa på västkusten som ska väljas. Den som söker på nätet efter ”Spa västkusten” kommer få en rad olika alternativ presenterade och ett stort utbud att välja på. Men den som vill vara säker på att kvalitén är extremt hög och att man kommer få uppleva något exklusivt ska istället välja från resetidningarna ”Topplistor”. Ett spa som ofta kommer högt och som kom allra högst när Expressen poängsatte olika spaanläggningar häromåret var The Retreat Club. Detta spa fick av tidningen ”Sveriges bästa Spa”

Ta det lugnt
Ta det lugnt ibland och bara njut

Det som gör att The Retreat Club sticker ut mot många andra anläggningar är dess unika upplägg och totala fokus på exklusivitet. Detta utan att prislappen visar allt för stora siffor.

Anläggningen är helt nyrenoverad och vid renoveringen valde man att bygga upp anläggningen annorlunda mot tidigare. Nu finns små enskilda ”njutningsstationer” vilket har varit uppskattat av de besökare som hunnit med att besöka anläggningen sedan renoveringen. Just detta är något som många recensenter lyft upp som anläggningens riktigt stora styrka.

Kom ihåg att inte vara för spontan bara. Det går inte att bara ”komma förbi” och förvänta sig komma in. Här måste man boka entrétid vilket både skapar en exklusivare känsla och en begränsning för hur många som vara inne samtidigt.

Väl på plats möts man av personal som bjuder på ett glas cava innan man kliver in i en omgivning som andas lyx. Det är bland annat guldkranar och marmor som skapar lyxen. En lyx som man lätt kan njuta av en hel dag – eller ett par dagar.

Kostnad– 1765kr enligt Expressens artikel som publicerades förra året. För det priset hade testpersonerna fått paketet ”Safirspa” vilket betyder att man delar dubbelrum, får en trerättersmiddag och självklart en stor och mäktig frukostbuffé – utöver cava som välkomstdrink förstås.

Ett pris som faktiskt gått ner sedan dess då de idag (2016) tar 1620kr för samma paket.

Vill man lyxa till det lite mer kan Ruby Spapaket bokas. Här ingår även utomhusbastu och en valfri 45-minuters behandling. Priset blir då 2295kr söndagar-torsdagar samt 2495kr fredag-lördag.