Om olika kreditgivare

Det finns mängder av kreditkort ute på marknaden idag, vissa mer förmånliga än andra. Vilket kreditkort man bör välja beror på flera faktorer, bland annat hur mycket man handlar och vad man handlar eller är intresserad av.

Olika kreditgivare bjuder på olika bonusar i olika områden. Nedan följer ett urval av vad 3 av de stora aktörerna på marknaden erbjuder.

Ikano bank

Ikano Banks kreditkort kommer att göra ditt handlande billigare. För varje månad, får du också upp till 30 procent rabatt inom en hel bransch. Det här gäller då alla butiker inom den branschen.

Exempel på vilka branscher det kan handla om är klädbutiker, sportbutiker, flygbolag, optiker, bokhandlare och urmakare. Förutom dessa finns många fler.

För den som är intresserad av många olika områden är Ikanos kort definitivt värt att överväga. Det är ingen årsavgift, räntan är på 13,20 procent per år och kreditgränsen ligger på mellan 1.000 och 60.000 kronor.

ICA banken

ICA bankens kreditkort är ett av de mer populära. Med kortet kommer flera fördelar, bland annat:

  • Förutom ett kreditkort, får du även ett vanligt kontokort
  • När du handlar med kortet i någon av ICAs butiker får du bonus. Om du därtill lånar, sparar eller försäkrar hos banken, dubblas bonusen under ett år.
  • Kortet kan snabbt och enkelt ”Blippas” om köpet inte överstiger 250 kronor (På ICA butiker).
  • När du handlar maskiner för hushållet, eller hemelektronik, ingår en trygghetsförsäkring.

ICAs kreditkort är för den som (givetvis) tycker om att handla i ICA butikerna. Kostnaden för kortet är 27 kronor i månaden, men då ingår också en kredit som är fri från ränta i upp till 60 dygn.

Ett plus för de som gillar att resa: När en resa köps med kreditkortet ingår såväl reseförsäkring som avbeställningsskydd.

Coop Medmera mer

För den som är medlem har det här kortet många förmåner. När man handlar hos Coop, ger den ett halvt poäng per varje betald krona. Det här gäller var som helst i världen där MasterCard är giltigt att betala med.

Fördelar med kortet är bland annat:

  • Inga avgifter för uttag i bankomat. Inte heller något valutapåslag.
  • Reseförsäkring.
  • Pris- och köpskydd
  • Ger poäng var som helst i världen