Ny avgift för högskoleprovet

Äntligen! Skulle väl en känd tv och radio profil utbrista (Gert Fylking tog sig ovanan att störa offentliggörande av nobelpristagaren i litteratur … efter några gånger/år blev Gert portad från evenemanget). Nu kanske en del inte uppskattar att avgiften för högskoleprovets höjts men det har varit 350 kronor ganska länge nu, vet faktiskt inte hur länge. Hur som helst, en höjning till 450 kronor känns helt ok och fullständigt normalt.

Lite komiskt är det i alla fall när man Googlar på högskoleprovet just nu (början av januari 2015 om ni skulle slinka hit senare), de flesta hemsidor har inte alls uppmärksammat höjningen, på många står 2015 års datum för proven men ingenting om prishöjningen, dock så nämns regelbundet det numera felaktiga gamla priset …

Att denna lilla blogg skulle vara ”bland de första” med en nyhet har väl inte hänt många gånger tidigare. Ok, vi är inte först, men absolut inte bland de sista denna gång. Bör väl ge cred till hemsidan som gav oss nyheten om prishöjningen på högskoleprovet.