Mingelmagi – Vad, var, vem?

När ett större evenemang ska anordnas är det en självklarhet att gästerna ska bjudas på någon sorts underhållning. Finns det en stor scen är det vanligt att man hyr in artister, komiker som kan utföra stand up eller kanske en magiker. Men när inte scenen finns tillgänglig blir utbudet mer begränsat på vad för slags underhållning som kan erbjudas. Det är i detta läge som mingelmagi passar som bäst.

Vad? Mingelmagi är när en trollkarl minglar med gästerna på festen och trollar för mindre grupper i taget. Många gånger sker magin med de saker som finns tillgängliga vid borden så som servetter, glas och bestick. Men självklart åker ibland även trollkarlens favorit, kortleken, fram för klassisk kortmagi.

MagikerVar? Ofta kombineras mingelmagi med scenmagi eller annan underhållning. Efter att en scenshow genomförts kan trollkarlen komma ner bland borden och fortsätta trollbinda publiken med sina konster. Men denna gång på nära håll.

Mingelmagi passar även perfekt vid de tillfällen där någon scen eller liknande saknas. Då gäller det att ta ner underhållningen bland borden vilket verkligen mingelmagi handlar om.

Hur? Frågan ”Hur?” är den svåraste att svara på. Det är även den som många gäster bär med sig efter festen. ”Hur gjorde han?”. Med andra ord är mingelmagi verkligen något som sätter avtryck. Något som gör att man minns festen på ett tydligt och positivt sätt.

Varför? Fördelarna med en minglande trollkarl är många. För det första är det ett mycket passande sätt att ge underhållning till gästerna men utan att ”störa” alla på festen med en stor mäktig scenshow. Vid fester där festdeltagarna minglar i flera olika rum är det även extremt populärt och effektfullt. I dessa fall går det inte att samla alla för ett enda framträdande.

För det andra är det mer personligt än många andra uppträdanden. Trollkarlen kommer nära sin publik och trollar bokstavligen framför näsan på dem.

För det tredje är detta ett billigare sätt att bjuda på magi än om exempelvis en stor scenshow ska genomföras.

Vem? En av Sveriges mest kända trollkarlar är Hans Lindström. Han har underhållit med magi i över 20 år och har erfarenhet från shower i allt från Saudiarabien till Finland och allt från stor scenmagi till Close Up. Det som karakteriserar den underhållning som han bjuder på är främst flexibilitet, humor och oväntad magi. Hans har blivit känd för att möta publiken på ett lättsamt sätt och därmed skapa en skön och avslappnad tillställning – något som just festarrangörer uppskattar. Se mer på http://www.hanslindstrom.se/