Hur fin ska bilen bli?

Att hålla bilen ren handlar inte bara om en estetisk fråga. När smuts, olja och asfalt fastnar på lacken och i motorn kommer det lättare bli repor och i värsta fall skador. Till stor del handlar det alltså om hur rädd man är om bilen och hur viktigt det är att få så lång livslängd som möjligt. Exempel på olika bilvårdstjänster kan visa att nivån är väldigt olika.

Tvätta själv – Billigt men inte på djupet

Det billigaste sättet att hålla bilen ren är att genomföra tvätten själv. Hyr en timme på en GDS-hall och betala bara för denna timme och eventuella medel och svampar som används. Bilen kan bli skinande ren – om du vet vad du gör och gör det ordentligt. Risken är annars att du får en flammig bil…

Handtvätta bil

Lämna in för handtvätt – Prisvärt och ren på ytan

Istället för att tvätta bilen själv för hand går det att lämna in den till företag som tvättar för hand. Egentligen är det samma sak som ovan men genom att dessa företag gör detta dagligen brukar de ha högre standard än när privatpersoner genomför jobbet själv. Många kunder väljer även invändning rengöring vilket innebär dammsugning, torkning av ytor bortplockning av skräp.

Rekond med keramiskt lackskydd

Önskas en rekond med keramiskt lackskydd går priset upp rejält. Men då handlar det även om en helt annan service än ovan. Det är inte längre enbart rengöring på ytan utan en hel rekond av bilen och ett nytt lackskydd som appliceras. Med ett keramiskt lackskydd behöver du inte löpande vaxa bilen då lackskyddet skapar liknande skydd – men mer långsiktigt.

Det som här sker är både rengöring, polering och applicering av lackskydd. Kanske en av de allra dyraste behandlingarna men klart prisvärt med tanke på hållbarheten som skapas.

Kemtvätt av klädseln

Har barnen spillt ut läsk eller hund kräkts? Det finns ett flertal tillfällen då en kemtvätt önskas av klädseln i bilen. Nackdelen är däremot att klädseln inte går att ta ut vilket skapar begränsningar för hur rengöring kan ske. Hos företag som arbetar med rengöring av bilar sker en kemtvätt direkt på plats. Detta med maskiner som är speciellt tillverkade för att tvätta tyger och dynor utan att de behöver monteras bort.

Hur mycket tar du hand om din bil? Fundera på vilken behandling som passar bäst beroende på vilken känsla du eftersträvar och bilens framtida värde och hållbarhet.