Handla badrumsprodukter säkert

Att handla online badrumsprodukter är extremt smidigt. Det går fort att jämföra priser och produkter. Men chansen att bli lurad är också större än om man går till en fysisk butik. När handel över internet började var betalningsmöjligheterna inte lika utarbetade som idag och många drog sig för att lämna ut sitt kortnummer över nätet. Detta med all rätta. Idag är handeln säkrare – men inte 100% säker.

Några saker som man kan väga in i valet av butik vid inköp av badrumsinredningen är:

Omdömen: TrustPilot, Rejta och Reko är tre sidor där konsumenter får skriva egna recensioner på företag. Det handlar då inte främst om prisnivå utan om hur man blivit bemött. När det gäller produkter inom badrumsinredning har många frågor och funderingar och då gäller det att bli bemött på ett proffsigt sätt av kunnig personal.

Trygg E-handels Logo
Trygg E-handels Logo

Trygg E-handel: Men märket ”Trygg E-handel” märks webbplatser ut som uppfyller de krav som den fristående organisationen med samma namn har för att märkningen ska få användas.

Prisgaranti: När priset är det avgörande är Prisgaranti den bästa vägen att gå. Var säker på att köpa produkten till lägst pris på marknaden. Den som hittar lägre pris får mellanskillnaden tillbaka. En vanlig väg att gå för många elektronikföretag men detta går även att hitta inom badrumsinredning.

Support: Den som köper enklare produkter som leksaker eller frukt behöver sällan någon att fråga om råd. Men när det kommer till badkarsblandare, rör och detaljer som måste vara kompatibla med varandra är det inte längre helt enkelt och självklart. Att då få support på ett enkelt sätt är ett stort plus.

Att kunna ringa företaget på helgen borde vara en självklarhet då det är då som många har tiden att planera sitt badrum. Men trots det finns det många onlinebutiker som inte erbjuder support på helger. Utöver support på helger kan chatfunktion vara mycket uppskattad. När man är inne på hemsidan är det enkelt att slänga iväg en fråga om en viss produkt eller produktkategori.

Frakten: Inte den viktigaste faktorn om stora produkter som toalettsitsar eller duschar ska köpas in. Då erbjuder de flesta fri frakt. Om det däremot är smådetaljer som en liten rörbit är priset på frakten betydligt mer avgörande. Vem vill betala 79kr i frakt när rörbiten kostar 29kr?

Hur mycket kunderna värderar de olika punkterna är olika men att det är en konkurrensfaktor är tydligt. Bland annat VVSochBad.se har exempelvis lyft fram just dessa punkter i marknadsföringen av sin hemsida. Att handla ska vara enkelt och bekvämt. Men inte minst prisvärt och säkert. Det har kunderna blivit allt mer medvetna om vilket självklart gynnar dem i längden.