Håll nere kontorskostnaderna

Oavsett om man har ett nystartat företag eller om man drivit det i flera år så är det viktigt att se över sina kostnader. Allt för ofta köps inventarier och förbrukningsmaterial in till allt för höga priser. Bara inom kontorsmaterial finns det stora summor att spara för den som tänker till vid inköpet, ett perfekt exempel är att köpa in billiga bläckpatroner till skrivare, där finns förhållandevis stora pengar att spara.

Det första handlar om att bryta invanda mönster och inte vara trogen mot en och samma leverantör hela tiden. Allt för ofta lockas man till köp genom låga priser eller kampanjer på enstaka produkter. Att köpa dessa kan mycket väl vara ekonomiskt smart men för den skull behöver man inte köpa resterande produkter från samma leverantör. Men det är vad många gör. Det billiga priset äts då upp av dyrare pris på annat. Prova på och bryt mönster, var otrogen och använd många leverantörer. Oftast blir det lönsammast i längden.

Det andra handlar om att gå ner i kvalité. Om viktiga företagspresentationer ska lämnas ut ska man självklart skriva ut med riktigt bra kvalité på både papper och bläck. Men hur ofta behövs bästa kvalité på utskrifterna när man skriver ut dagliga utskrifter. Genom att jämföra pris på exempelvis färgpatroner kan man spara en hel del men det är när man tittar på olika kvalitetsnivåer som man spar de stora pengarna. Inom färgpatroner finns exempelvis originalpatroner, kompatibla patroner samt budgetpatroner. Det är inte sällan som budgetvarianten kostar mindre än halva priset mot originalet. Detta gäller ju inte bara färgpatroner utan papper, gem och allt som klassas kontorsmaterial.

Tredje steget är att vara kund hos många olika företag. Hos många kan man skriva upp sig för nyhetsbrev och på så vis få reklam om olika kampanjer och erbjudanden. Visserligen kan det vara irriterande att få reklammail från många olika leverantörer men samtidigt är det ett sätt att spara pengar. Om nytt skrivarpapper behöver köpas in så varför inte göra detta hos de som för tillfället bjuder på en kapsylmaskin om man handlar för över 599kr? Eller kanske ska man välja de som just nu har 10% rabatt på hela sortimentet.

Så bryt mönster, var otrogen, tumma på kvalitén och vänta in kampanjer. Det är de viktigaste stegen till billigare kontorsvaror.